Fost conducător al Securităţii dezvăluie decizia luată de Ceauşescu în decembrie 1989 şi cu care “îi lăsa în ofsaid pe cei care puseseră la cale LOVITURA de stat”

Lupul Dacic

Fost conducător al Securităţii dezvăluie decizia luată de Ceauşescu în decembrie 1989 şi cu care “îi lăsa în ofsaid pe cei care puseseră la cale LOVITURA de stat”

In 1989, Colonelul (r) Filip Teodorescu a fost locţiitor al şefului Direcţiei de Contraspionaj din cadrul Departamentului Securităţii Statului, generalul Ştefan Alexie. Într-un interviu publicat pe siteul gorj-domino.ro, colonelul a relatat câteva din dedesubturile evenimentelor din 1989. Conform fostului ofiţer, Ceauşescu ştia despre ceea ce urma să se întâmple în decembrie, dar nu a mai avut capacitatea de a reacţiona şi de a evita sângele vărsat atunci.

Serviciile de informaţii au competenţele pe care factorul politic i le stabileşte prin lege. De exemplu, vă pot spune că Ceauşescu a avut toate informaţiile necesare pentru a preîntâmpina evenimentele din `89. Însă ce folos, dacă n-a avut capacitatea şi raţiunea de a lua măsurile ce ar fi putut salva ţara? Şi ar fi putut-o salva nu doar de întâmplările care au avut loc în `89, ci şi de dezastrul care a urmat.

Mai mult, Colonelul afirmă că nici măcar uciderea lui…

Vezi articol original 437 de cuvinte mai mult

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s